Sollicitatie Training

Solliciteren moeilijk en eng?

Soms heb je gewoon wat hulp nodig om bij het vinden van een passende baan.

Heeft u soms ook het gevoel dat een sollicitatie moeilijk en eng is? Natuurlijk zijn dit gevoelens die iedereen wel herkent. Het is echter lang niet altijd nodig om je zo te voelen, een goede voorbereiding is het halve werk. De passie van Arthur Enklaar om mensen te helpen en de overtuiging dat iedereen recht heeft op een passende en duurzame arbeidsplaats hebben Arthur doen besluiten het bedrijf De Happiness Manager op te richten. De Happiness Manager helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden van een passende en duurzame arbeidsplaats.

Arthur heeft in de afgelopen 25 jaar honderden sollicitatie gespreken met kandidaten gevoerd en heeft zeker een zelfde aantal professionals voorbereid op intakes bij klanten. Al deze ervaringen heeft Arthur gebundeld in een training die mensen bewust moet maken van het sollicitatieproces, hun eigen kracht en aandachtspunten. In verschillende modules neemt hij de kandidaten mee in het verbeteren van hun skills op dit gebied. Met praktische voorbeelden, tips en trucs zal Arthur het beste uit de kandidaten halen.

  • Hoe werkt een sollicitatie?
  • Hoe profileer ik mijzelf via diverse media?
  • De voorbereiding op een sollicitatie
  • Waar zitten mijn sterke punten en hoe benut ik deze?
  • Hoe ga ik om met mijn ontwikkelpunten?
  • Hoe kijkt een werkgever naar een sollicitant?
  • Oefengesprekken in een veilige omgeving met professionele feedback van een 2e docent?

Met de afwisseling van theoretische kennis en het doen van oefeningen hoopt Arthur de kandidaten een spiegel voor te houden waarvan ze kunnen leren. Arthur is altijd open en oprecht en zal de feedback zo eerlijk mogelijk te geven. Dit is soms confronterend maar zal altijd met respect gebeuren. Arthur is er namelijk van overtuigd dat dit de beste manier is om mensen bewust te laten worden van hun eigen ik en zich daardoor bewuster op bepaalde aspecten van een sollicitatiegesprek kunnen focussen.

Geen persoon is hetzelfde en daarom biedt De Happiness Manager naast een generieke klassikale sollicitatie training ook individuele trajecten aan.

 

Tijdens de Basis training komen alle aspecten van het solliciteren aan bod. Van een open sollicitatie tot het afronden van een sollicitatie gesprek en alle stappen daartussen. Dit gaat in groepsverband en is voor iedereen die succesvoller in het solliciteren wil zijn.

 

De Advanced training is bedoeld voor een kleine groep tot maximaal 3 personen en zal veel oefenen met het voeren van sollicitatiegesprekken. Deze training kan ook individueel gegeven worden. Een twee docent zal ook terugkoppeling geven en opname van de gesprekken is mogelijk.

 

U kunt ook kiezen voor speciaal op maat gemaakte trainingen op individuele basis. Denk aan het voorbereiden van een concreet sollicitatiegesprek of eventueel kan Arthur mee gaan op het sollicitatiegesprek, mits de werkgever dit goed vindt. Dit is interessant voor mensen die al meerdere malen niet goed door een sollicitatiegesprek gekomen zijn en daardoor steeds onzekerder worden omdat ze niet begrijpen waarom ze steeds worden afgewezen.