WEM NO-CODE TRAINING

De WEM no-code training wordt volgens het schema hiernaast gegeven. Op basis van een CV of aanbeveling zal Arthur persoonlijk een gesprek voeren met de potentiële kandidaat. Dat kan eventueel telefonisch. Daarin zal het proces verder toegelicht worden. Op basis van dit gesprek zal bepaald worden of het zin heeft de WEM tutorial door te lopen. Mocht tot de conclusie gekomen worden dat dit niet zinvol is stop het proces en zal geen verdere actie ondernomen worden, er zijn dan ook geen kosten verbonden aan het traject. Na een gezamenlijke conclusie dat het zinvol is dat de kandidaat de tutorial gaat doorlopen zal de kandidaat een account bij WEM aanmaken en binnen een week de eerste webapplicatie bouwen met behulp van de online tutorial. Tijdens het doorlopen van de tutorial krijgt de kandidaat een goed gevoel of de no-coding techniek en het platform goed bij hem/haar passen.

Na het doorlopen van de tutorial zal er altijd een face-2-face evaluatiegesprek met Arthur plaatsvinden om te kijken of het inderdaad een goed is idee is dat de kandidaat het betaalde traject ingaat. Niet alleen de technische capaciteiten maar ook de motivatie zullen een rol spelen bij de uiteindelijke conclusie. Eventueel kan bij dit evaluatiegesprek ook de betreffende uitkeringsinstantie aanwezig zijn. Mocht er een negatief advies uitkomen, dan zijn er nog steeds geen kosten verbonden aan het traject en stop het proces. Mocht besloten worden dat het zinvol is de advanced training te volgen zal er goedkeuring voor de kosten moeten komen. Dit kan de kandidaat zelf bekostigen of eventueel (gedeeltelijk) betaald worden door de uitkeringsinstantie.

Na goedkeuring zal de kandidaat de advanced WEM training gaan volgen de certificaten gaan behalen. Dit duurt twee weken.   

De kandidaat zal vanuit de Happiness Manager begeleid worden tijdens de training en praktijkopdracht.

Na het succesvol afronden van de training zal De Happiness Manager er voor zorgen dat gedurende maximaal 2 maanden gewerkt kan worden aan een praktijkopdracht.

Nadat er een financiele goedkeuring is zal de Happiness Manager direct starten met het zoeken naar een geschikte uitstroomplaats waar de kandidaat na de praktijkopdracht in dienst kan gaan treden. Mogelijke opties zijn:

  • De opdrachtgever waar de praktijkopdracht wordt uitgevoerd
  • In dienst bij een partner van WEM
  • Als ZZP’er aan de slag als WEM modeler (Het netwerk van WEM modelers groeit snel)
  • Bij Zero Coding Solutions (onderdeel van De Happiness Manager)